Сърдечно - съдовите заболявания са причина за близо 50% от смъртните случаи в световен мащаб. В Бъгария заболявания като: високо кръвно, инфаркт, исхемични заболявания  са причина номер едно за смъртност. Причината за високата смъртност при този тип заболявания е че началния етап е така наречената „скрита фаза“ т.е. проблема вече съществува, но все още няма сиптоми. Възрастовата граница на сърдечно - съдовите заболявания постоянно намалява.

 

Сърдечно - съдовите заболявания отнемат повече човешки животи, отколкото вскички форми на РАК взети заедно.

Редовното приемане на продукти за укрепване на сърцето участват активно в предотвратяването на сърдечно - съдовите заболявания. Нормалното функциониране на сърдечно - съдовата система е жизнено важна за оптималната работа на всички органи и системи в човешкото тяло.

Традиционните препрати за сърце са насочени към отстраняването на симптомите на заболяванията, докато Кардио Драйв има дългосрочен профилактичен ефект, целящ премахване на причините. 

Основни предисмтва

◊ спомага нормализирането на артериалното налягане

◊ разрежда кръвта и подобрява циркулацията й

◊ намалява възпалението на стените на кръвоносните съдове

◊ подобрява липидния профил на кръвта

◊ оптимизира работата на сърдечния мускул

◊ спомага регулирането на сърдечния ритъм

Допълнителни предимства

◊ има ярко изразено антиоксидантно действие

◊ подпомага нормализирането на кръшната захар

◊ има общо успокоително въздействие върху централната нервна система

◊ ускорява обмяната на веществата

◊ спомага прочистването на организма и защитава черния дроб

◊ подобрява храносмилянето 

◊ укрепва имунната система

Кардио Драйв е разработен от VISIO в Лаборатория DEM4 в сътрудничество с професор Мартин Мидеке - един от водещите специалисти в Европа в областта на кардиологията.

 

Кардио Драйв - две капсули, даващи здраве на нашето сърце

Капсулата с твърдо съдържание

Твърдата обвивка на капсулата е произведена от растителни вещества, не съдържа животински желатин и е съставена от хидрокси пропил метил целулоза.

Състав:

→ Екстракт от гроздови семки - съдържащи антиоксиданти, които имат противовъзпалително действие

→ Екстракт от чесън - чесънът има две изключително важни свойства за сърдечно - съдовата система - спира образуването на тромби и намалява нивото на холестерола. Чесънът е изключително ефективен за намаляване на окисляването на свободните радикали в кръвта и може да влияе активно в превенцията на сърдечно - съдовите заболявания

→ Екстракт от черен пипер - увеличава притока на кръв към чревния тракт и активира абсорбирането на хранителни вещества, като повишава процеса на тяхното усвояване и увеличава биологичната им достъпност

→ Екстракт от зелен чай - съдържа огромно количество вещества, които препятстват образуването на свободни радикали в организма. Предпазват клетъчните мембрани от увреждане, премахват спазмите на кръвоносните съдове, намалява риска от исхемична болест н сърцето

→ Екстракт от женшен - способства понижаването на високото и повишаването на ниското кръвно налягане. Нормализирайки артериалното налягане, подобрява кръвообращението, оптимизира работата на сърцето, разрежда кръвта.

→ Екстракт от цвекло - прочиства кръвта и черния дроб. Съдържащият се в него бетаин предотвратява мастната дегенерация на чернодробните клетки и активизира тяхната работа. Препоръчва се при намалена здравина на стените на кръвоносните съдове

→ Екстракт от кора от Арджуна - подобрява коронарното кръвоснабдяване и влияе положително на работата на сърцето, повишавайки издържливостта и намалявайки аритмията. Разширява кръвоносните съдове, подобрява издържливостта и намалявайки аритмията. Разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението, понижава артериалното налягане, укрепва стените на кръвоносните съдове, разрежда кръвта и подобрява липидния й състав, има противовъзпалително и антиоксидантно действие.

→ Екстракт от листа от салвия /градински чай/ - намалява нивото на глюкоза в кръвта, като блокират освобождаването й от черния дроб, укрепва стените на кръвоносните съдове. Съдържащите се в нея антиоксиданти въздействат положително на външния вид, коригират бръчките и възрастовите петна.

→ Екстракт от листа и цветове на глог - препоръчва се при функционални нарушения на сърдечната дейност, при сърдечна слабост, особено след прекарани заболявания, боледуване, при ангионеврози, заплаха от хипертония, безсъние и отоци от сърдечен произход. Премахва тахикардия и аритмия, намалява възбудимостта на централната нервна система.

Капсулата с течно съдържание

Капсулата е създадена по най - съвременната технология Licaps Fusion, която прави сериозна крачка при влагането на течни екстракти в твърди капсули. Двукомпонентната капсула, състояща се от обвивка и капаче е затворена херметически и формира еднокомпонентна въздухо - и водонепроницаема капсула.

Състав:

→ Масло от крил - съдържа Омега 3 във фосфолипидна форма, фосфолипидите повишават усвояването на мастните киселини, освен това са  комбинирани с астаксантин - мощен антиоксидант, чието съдържание в маслото от крил е 50 пъти повече отколкото в рибеното масло. Това предотвратява окисляването на неустойчивите Омега - 3 мазнини преди да попаднат в клетъчната тъкан. Намалява риска от инфаркт, инсулт и сърдечна аритмия при хора със сърдечно - съдови пристъпи в анамнезата.

→ Натурален витамин Е - отличаващ се значително от синтетичния вит. Е. Ефектът от синтетичното вещество е едва 12% от ефекта, постиган с натурален вит. Е.

Изследвания показват, че ежедневния прием на вит. Е може да намали риска от сърдечно - съдовите заболявания с 40 - 60%!

→ Коензим Q 10  - изключително важен за жизнената дейност на клетката. Това е катализатора, стартиращ изразходването на енергия. Срокът на живот на всяка клетка зависи от активността, с която се произвежда енергия. Количеството на коензим Q 10 в кръвта е независим показател за състоянието на сърцето.

→ Витамин А - помага за намаляването на риска от сърдечни заболявания. Наред с вит. Е, той намалява окисляването на липопротеините с ниска плътност, познати като « лош » холестерол /LDL/, което намалява риска от атеросклероза и коронарна болест на сърцето, забавя процесите на стареене.

→ Ленено масло - съдържа основните ненаситени мастни киселини, отнасящи се към мастните киселини Омега – 3 

→ Витамин D - изследователите отбелязват, че повишаването на вит. D в храната на населението може да предотврати хронични заболявания, които ежегодно покосяват живота на почти един милион души по света. Витамин D и изключително важен за нормализирането на високото кръвно налягане, за профилактиката на атеросклерозата, инфарктите и инсултите.